Gotujemy smaczny rosół

Składniki:

włoszczyzna (marchewka, korzeń pietruszki, kawałek selera, por)
1 cebula
sól pieprz
kawałek mięsa z kością – wołowe, drób

Wykonanie:

Mięso oczyścić, zalać zimną wodą, trochę osolić i doprowadzić do zagotowania. Zebrać szumowiny, dodać włoszczyznę i cebulę przypieczoną na płytce. Rosół gotować na wolnym ogniu (rosół mocno gotowany będzie mętniejszy). Odzyskamy klarowność gdy wrzucimy kawałek suchego, żółtego sera. Gdy mięso będzie miękkie, przecedzić rosół i doprawić do smaku (pieprzem, wegetą, maggą, solą według własnego smaku).
Rosół najlepiej smakuje z makaronem własnej roboty, posypany natką pietruszki.
Nie mów, że to dużo roboty, a najbliżsi docenią Twój wysiłek.

Smacznego.

Komentarze: 2

Masz coś do powiedzenia:

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

ja tez podpiekam cebulę :)

fajne, sprawdzone porady

gratuluję bloga

Prosze o przepis na pyszny sernik ktory nie opada Kiedy jestem na pokarpaciu w goscinie jem taki ‚ pyszny zawsze wysoki Prosze o przepis na kulaszke tez potrawa ze wsi podkarpackiej Piatkowej dziekuje

Polityka prywatności | Archiwum

Wszelkie prawa zastrzeżone © Przepisy Babci Stasi 2016.