Mizeria na zimę

Składniki:

1 kg ogórków,
sól, pieprz do smaku,
1,5 szklanki wody,
3 łyżki octu (10%),
około 1 dag cukru,

Wykonanie:

Ogórki umyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki, wymieszać z solą i pieprzem, a następnie ułożyć ciasno w słojach. Zagotować wodę z octem i cukrem, i gorącą zalewać ogórki zostawiając przestrzeń od brzegów słoja (ok. 3 cm). Słoje zakręcić, pasteryzować około 25 min.

Komentarze: 1

Masz coś do powiedzenia:

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Babciu Stasiu, robię podobną a teraz się cieszę, jak zimą otwieram słoiczki :)

Polityka prywatności | Archiwum

Wszelkie prawa zastrzeżone © Przepisy Babci Stasi 2016.