Szybkie rogaliki bez jaj!

Składniki:

1/2 szklanki mleka
5 dag drożdży
1,5 łyżki cukru + cukier waniliowy
1/2 kg mąki
1 kostka margaryny

Wykonanie:

Mleko, drożdże oraz cukier wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać mąkę oraz margarynę, wyrobić ciasto na stolnicy i podzielić na 4 części. Rozwałkować, pociąć w paski, a następnie w trójkąty. Każdy trójkącik nadziać według upodobania i formować rogaliki. Każdy ułożyć w brytfannie i piec około 15 minut.

Uwaga! Pouczenie i przepis podany z miłości każdy przyjmuje chętnie i zawsze się udaje.

Komentarze: 9

Masz coś do powiedzenia:

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Najkochansze te rady od serca na koniec przepisow :)
Pozdrawiam
Małgosia (która za swoją Babcią tęskni..:(.. )

eeee przepisik troszke niedokladny :/ najlepiej jakby to zostalo poprawione :p

Fajny przepis często piękę z babcią rogaliki.

Rogaliki wyszly przepyszne. Napewno nieraz jeszcze skorzystam z tego przepisu:)

Chciałem zapytać czy Babcia Stasia zna przepis na rogaliki tzw. smalcówki z marmoladą, pamiętam ich smak są takie kruche niestety przepisu brak. Jeśli jest możliwość można prosić o taki przepis?
Pozdrawiam i dziękujemy za przepis na kołacz wypróbowany z serem.
PYSZNYYYY POLECAMY

Polityka prywatności | Archiwum

Wszelkie prawa zastrzeżone © Przepisy Babci Stasi 2016.