Szybkie rogaliki bez jaj!

Składniki:

1/2 szklanki mleka
5 dag drożdży
1,5 łyżki cukru + cukier waniliowy
1/2 kg mąki
1 kostka margaryny

Wykonanie:

Mleko, drożdże oraz cukier wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać mąkę oraz margarynę, wyrobić ciasto na stolnicy i podzielić na 4 części. Rozwałkować, pociąć w paski, a następnie w trójkąty. Każdy trójkącik nadziać według upodobania i formować rogaliki. Każdy ułożyć w brytfannie i piec około 15 minut.

Uwaga! Pouczenie i przepis podany z miłości każdy przyjmuje chętnie i zawsze się udaje.

9 Replies to “Szybkie rogaliki bez jaj!”

  1. Najkochansze te rady od serca na koniec przepisow 🙂
    Pozdrawiam
    Małgosia (która za swoją Babcią tęskni..:(.. )

  2. Chciałem zapytać czy Babcia Stasia zna przepis na rogaliki tzw. smalcówki z marmoladą, pamiętam ich smak są takie kruche niestety przepisu brak. Jeśli jest możliwość można prosić o taki przepis?
    Pozdrawiam i dziękujemy za przepis na kołacz wypróbowany z serem.
    PYSZNYYYY POLECAMY

Skomentuj AsiaW Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *