Szybki deser, którym łatwo poczęstujesz gości. Poczuj się jak profesjonalny cukiernik i zrób babeczki samodzielnie 🙂
(Puste babeczki możesz kupić – są w sklepach.)
Składniki:
1 kubek jogurtu naturalnego,
2 szklanki śmietanki 30%,
6 łyżek cukru pudru,
1 czekolada deserowa,
12 babeczek z kruchego ciasta,
3 łyżki mrożonych borówek,
2 torebki śmietan Fix
Wykonanie:
Czekoladę roztop w gorącej kąpieli, posmaruj nią środki i brzegi babeczek. Odstaw aby polewa zastygła. Owoce rozmrozić. Jogurt wymieszać z cukrem, śmietanę ubić z śmietan Fix i wymieszać. Całośc trzeba schłodzić. Tężejącym kremem śmietankowo – jogurtowym napełnić babeczki. Posypać borówkami.
Bardzo ładnie wyglądają udekorowane listkami mięty.
Napełniając wyśmienite babeczki używaj szprycy do dekoracji lub sposobu jakim dysponujesz. (łyżeczka, tutka z papieru, itp.)