Krokiety z mięsem

Ciasto naleśnikowe, jak w krokietach z pieczarkami

Farsz z mięsa

Składniki:
0,5 kg mięsa wołowego bez kości
0,5 kg mięsa wieprzowego bez kości
sól, pieprz do smaku
2 cebule
tłuszcz do smażenia (olej)
około 20 dag bułki tartejWykonanie:Mięsa ugotować i zemleć. Cebulę zeszklić na tłuszczu (można zemleć razem z mięsem). Doprawić całość solą i pieprzem i chwilę przesmażyć. Przestudzonym farszem smarować naleśniki i postępować jak przy krokietach z pieczarkami. Podawać z czystym, czerwonym barszczem. Najlepiej przyrządzonym własnoręcznie (nie z torebki!).

Komentarze: 3

Masz coś do powiedzenia:

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Bardzo dziękuję za przepis na krokiety – właśnie zajadamy się ze smakiem :) Ma Pani wspaniałą stronę, na pewno będziemy nie raz na nią zaglądać. Pozdrawiamy, Julia i Jan

Czy do panierki używamy jajka?Czy tylko bułkę?

Krokiety można panierować w jajku rozmąconym np. z wodą lub mlekiem, ale jest jeszcze jeden sposób na panierowanie krokietów. Można zostawić trochę nieusmażonego ciasta na krokiety, rozrzedzić wodą (lub mlekiem), w tym namoczyć i panierować w bułce tartej. Pozdrawiam :-)

Polityka prywatności

Polecamy także: PampCake® torty z pieluch

Wszelkie prawa zastrzeżone © Przepisy Babci Stasi 2015.