Babeczki z bitą śmietaną i czekoladą

Szybki deser, którym łatwo poczęstujesz gości. Poczuj się jak profesjonalny cukiernik i zrób babeczki samodzielnie 🙂

(Puste babeczki możesz kupić – są w sklepach.)

Składniki: 

1 kubek jogurtu naturalnego,

2 szklanki śmietanki 30%,

6 łyżek cukru pudru,

1 czekolada deserowa,

12 babeczek z kruchego ciasta,

3 łyżki mrożonych borówek,

2 torebki śmietan Fix

 

Wykonanie:

Czekoladę roztop w gorącej kąpieli, posmaruj nią środki i brzegi babeczek. Odstaw aby polewa zastygła. Owoce rozmrozić. Jogurt wymieszać z cukrem, śmietanę ubić z śmietan Fix i wymieszać. Całośc trzeba schłodzić. Tężejącym kremem śmietankowo – jogurtowym napełnić babeczki. Posypać borówkami.

Bardzo ładnie wyglądają udekorowane listkami mięty.

Napełniając wyśmienite babeczki używaj szprycy do dekoracji lub sposobu jakim dysponujesz. (łyżeczka, tutka z papieru, itp.)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *