Składniki:
75 dag dobrego twarogu,
5-7 dag masła (margaryny),
15-20 dag cukru pudru,
1 cukier waniliowy,
5 dag rodzynków,
3-4 żółtka,
5 dag skórki pomarańczowej (smażonej),
jedna paczka okrągłych keksów, biszkoptów lub innych słodkich ciasteczek
Wykonanie:
Twaróg zemleć. Tłuszcz utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodając po trochu twarogu ucierać na gładką masę. Dodać bakalie. Dno tortownicy wyłożyć ciastkami. Nałożyć masę serową, wyrównać, przybrać skórką pomarańczową. Wstawić na kilka godzin do lodówki aby ostygł.
Na wierzch sernika można ułożyć owoce: brzoskwinie, truskawki, ananasy i wiele innych, wg smaku i zalać tężejącą galaretką.
Taki sernik jest wspaniały na gorące dni.
trafiłam do skarbnicy przepisów dań które gotowała moja mama , niestety nie zdążyła przekazać mi swoich przepisów , dlatego chętnie skorzystam z Pani przepisów.
Czy ma Pani sprawdzony przepis na paszteciki drożdżowe? Pilnie poszukuję.
pozdrawiam- Basia
Dziękujemy za zapytanie. Babcia napisała dla Pani przepis:
http://przepisybabcistasi.pl/2013/12/paszteciki-krucho-drozdzowe/
Pozdrawiamy 🙂