Kotlety schabowe z żółtym serem, ananasem i żurawiną

Składniki:
schab wieprzowy (według potrzeby),
ananas, ser żółty (w zależności od ilości usmażonych kotletów),
żurawina (1 łyżeczka na 1 ananasa położonego na kotlecie),
olej do smażenia,
jajka,
sól, pieprz,
bułka tarta,

Wykonanie:
Mięso umyć, podzielić na porcje. Każdą rozbić i przyrządzić panierkę z jajka i bułki tartej. Kotlety doprawić do smaku solą i pieprzem, panierować i usmażyć na oleju z obu stron. Na usmażonego kotleta położyć plaster ananasa z puszki, w środek ananasa włożyć żurawinę, w plasterku sera w środku wyciąć otworek i przykryć kotlet tak, aby żurawina znalazła się w otworku sera. Ułożyć do brytfanny lub naczynia żaroodpornego i przed podaniem zapiec (10 minut).

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *