Wątróbki szybkie i tanie

Składniki:

60-100 dag wątróbki (drób),
pieprz, sól, mąka,
ok. 5 dag tłuszczu (olej),
1 cebula, 1 łyżka margaryny,

Wykonanie:

Wątróbki umyć, oczyścić, oprószyć pieprzem oraz mąką, wyłożyć na patelnię na silnie rozgrzany tłuszcz i szybko obsmażyć z 2 stron. Cebulę obrać, pokroić w krążki i zeszklić (złoty kolor). Zrumienioną wątróbkę dosmażyć na małym ogniu lub w piekarniku przez 10 minut. Gotowe wątróbki ułożyć na półmisku, oprószyć solą, przykryć usmażoną cebulą i polać sosem ze smażenia. Podawać z ziemniakami, z dowolnymi sałatkami albo surówkami z warzyw.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *