Podzielny gulasz (oszczędny)

Składniki:
30-40 dag mięsa,
10 dag pieczarek,
1 cebula,
1/2 strąka papryki (jak mała papryka to cały strąk)
mała puszka kukurydzy,
2 łyżki masła,
2 łyżki mąki,
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Mięso kroimy w wąskie paseczki, podsmażamy na oleju. Dodajemy drobno posiekaną cebulę, pieczarki i paprykę. Chwilę razem smażymy. Dodajemy kukurydzę, podlewamy 1/2 szklanki wody (ciepłej), doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Roztapiamy masło i robimy na nim białą zasmażkę, którą zagęszczamy gulasz. Potrawę podajemy z ryżem na sypko lub z ziemniakami i surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *