Kremówki (II sposób)

Składniki:
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (zobacz też: kremówki z własnego ciasta),
Pieczenie ciasta:
Ciasto rozwinąć z folii i podzielić na takie części, żeby zmieściły się do brytfanny i upiec placki w 200°C przez około 20 min. Formę, w której pieczemy ciasto należy uprzednio posmarować tłuszczem i posypać mąką.
Masa budyniowa bez masła:
Składniki:
4 łyżki mąki ziemniaczanej,
4 łyżki mąki pszennej,
5 jaj,
6 łyżek cukru,
1 litr mleka,
cukier waniliowy,
cukier puder do posypania
Wykonanie:
Mąki, 3 żółtka, 5 łyżek cukru i 3/4 l mleka wymieszać. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlewać rozmącone żółtka, ciągle mieszając, zagotować. Zdjąć z ognia. Dodać 2 żółtka rozbite z odrobiną mleka i wymieszać, już nie gotować. Z trzech jajek ubić pianę z 1 łyżką cukru, dodać do masy i wymieszać. Odstawić na około 20 min. Masą przełożyć upieczone ciasto francuskie i posypać cukrem pudrem.