Kotlet schabowy z serem wędzonym

Składniki:

5 – 6 kotletów bez kości,
25 dag sera żółtego, wędzonego,
2 jajka,
bułka tarta,
sól, pieprz, tłuszcz,

Wykonanie:

Kotlety umyć, doprawić, rozbić na cienkie plastry. Posypać wędzonym serem startym na tarce o grubych oczkach, zwinąć w rulon (jak roladę), panierować w roztrzepanych jajkach, bułce tartej i smażyć.

Kotlety można panierować w płatkach kukurydzianych, w ziarenkach słonecznika, mielonych migdałach lub mielonych orzechach. Wówczas zamiast bułki tartej używamy jednego z tych produktów.

Płatki kukurydziane rozgniatamy wałkiem do ciasta lub drobno kruszymy i mocno dociskamy do kotleta namoczonego w rozmąconym jajku.

Uwaga: Każda panierka smakuje inaczej, zmienia wygląd kotleta i często wzbudza zachwyt.

1 Reply to “Kotlet schabowy z serem wędzonym”

  1. I’ve got the same feeling exactly so don’t be discouraged because there are others like me, that can see it and feel it. The moral decline, peoples indceferenif, media deception, blindness to the truth, corrupt government, all plain to see. Bible prophecy up to now has been incredibly accurate and that is proof the great (I AM) is real. So many things are falling into place now that indicate we are in the endtimes. Jesus is the only way to salvation.

Skomentuj Youngy Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *