Twarożek ze śmietaną a la pasta

Składniki:

  • 30 dag sera białego (tłustego),
  • 1/8 l. śmietany,
  • 2-3 łyżki siekanego szczypiorku lub młodej cebulki ze szczypiorkiem,
  • 1 pęczek rzodkiewki,
  • kilka liści sałaty,
  • sól do smaku,

Wykonanie:

Ser utrzeć ze śmietaną, osolić, dodać siekany szczypiorek lun cebulkę. Masa powinna być dosyć gęsta.
Uformować nieduże porcje. Ułożyć je na półmisku na umytych i osuszonych liściach sałaty. Przybrać rzodkiewką pokrojoną w talarki. Podawać do chleba.

Tak przygotowany twarożek można podawać z pomidorami oraz z jajami ugotowanymi na twardo. Wówczas zamiast rzodkiewki kroimy pomidory w talarki, jajka w ćwiartki i dekorujemy pastę serową ułożoną na liściach sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *