Pasta z konserwy wieprzowej

Składniki:

  • 25-30 dag konserwy mięsnej,
  • 10 dag wątróbki,
  • 1 duża cebula (około 5 dag),
  • sól, pieprz, majeranek,

Wykonanie:

Otworzyć konserwę mięsną, wątróbkę opłukać, obrać z błony, pokroić w kawałki. Osmażyć na tłuszczu z konserwy. Wlać 2-3 łyżki wody, przykryć  i dusić około 10 min. Cebulę obrać, pokroić w plasterki, usmażyć na tłuszczu z konserwy. Zemleć mięso z konserwy, wątrobę i cebulę, dodać do smaku pieprz, sól i majeranek. Dokładnie wyrobić lub utrzeć.

Używać do chleba, kanapek, nadziewania pierogów, pyz, do przekładania naleśników, pasztecików itp.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *