Pasta z konserwy wieprzowej

Składniki:

  • 25-30 dag konserwy mięsnej,
  • 10 dag wątróbki,
  • 1 duża cebula (około 5 dag),
  • sól, pieprz, majeranek,

Wykonanie:

Otworzyć konserwę mięsną, wątróbkę opłukać, obrać z błony, pokroić w kawałki. Osmażyć na tłuszczu z konserwy. Wlać 2-3 łyżki wody, przykryć  i dusić około 10 min. Cebulę obrać, pokroić w plasterki, usmażyć na tłuszczu z konserwy. Zemleć mięso z konserwy, wątrobę i cebulę, dodać do smaku pieprz, sól i majeranek. Dokładnie wyrobić lub utrzeć.

Używać do chleba, kanapek, nadziewania pierogów, pyz, do przekładania naleśników, pasztecików itp.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *