Ciasto Toffi na inny sposób

Składniki:

na ciasto:

3 duże paczki krakersów,
1 l mleka,
1 budyń śmietankowy,
5 jajek,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 szklanki cukru kryształu,
1 cukier waniliowy,
1 kostka masła lub margaryny,
około 2 szklanek mąki tortowej,
1 puszka krówki (masa),
1/2 l śmietany 30%,
2 łyżki cukru pudru,
1,5 łyżki żelatyny lub fix do śmietany,

Wykonanie ciasta:

Upiec cienki biszkopt z 4 jaj, 4 łyżek cukru kryształu, proszku do pieczenia i 4 łyżek mąki.

Wykonanie masy:

Ugotować budyń (tak jak w tym przepisie na ciasto toffi) z 1 l mleka, 1 żółtka, 0,5 szklanki cukru, 1 szklanki mąki tortowej oraz 1 budyniu w proszku. Do ciepłego dodać 1 kostkę masła i szybko zmiksować na krem. Krem przełożyć na wystudzony biszkopt. Na masę ułożyć krakersy, na krakersy masę krówkową z puszki, na nią drugą część krakersów.

Ubić śmietanę z cukrem i żelatyną i wyłożyć na krakersy. Można dekorować według własnego gustu i upodobania.

Masz coś do powiedzenia:

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Polityka prywatności | Archiwum

Wszelkie prawa zastrzeżone © Przepisy Babci Stasi 2016.