Szybkie ciasteczka na smalcu bez jaj i cukru

Składniki:

  • 1/2 l. smalcu (0,5 kg),
  • 1/2 l. śmietany (kwaśnej),
  • 1 małe opakowanie proszku do pieczenia,
  • około 25 dag marmolady (twardej),
  • mąki tyle ile zabierze ciasto,

Wykonanie:

Z mąki, smalcu, śmietany i proszku do pieczenia zarobić kruche ciasto. Ciasto rozwałkować, pokroić w kwadraciki (wielkość dowolna) posmarować marmoladą, złożyć na pół po przeciwnym rogu na trójkąty. Boki przycisnąć palcami jak pierogi i piec na złoty kolor.
Po upieczeniu można ciastka polukrować lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze: 1

Masz coś do powiedzenia:

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

takie ciasteczka robi moja mama, ja również sie zaraziłam :) są tanie i przepyszne:)

Polityka prywatności | Archiwum

Wszelkie prawa zastrzeżone © Przepisy Babci Stasi 2016.