Chrzan z jajami i śmietaną

Składniki:

15-20 dag chrzanu,
2-3 jaja ugotowane na twardo,
1/8 litra śmietany,
sól, pieprz, cukier, kwasek cytrynowy do smaku,

Wykonanie:

Postępujemy jak przy chrzanie z octem. Jaja posiekać, utrzeć ze śmietaną, połączyć z chrzanem, dodać do smaku cukier sól, kwasek cytrynowy. Używać do kanapek i różnych wędlin.

Dobra rada: Aby chrzan nie wyciskał Ci łez z oczu, ucieraj go przy otwartym oknie.

Komentarze: 1

Masz coś do powiedzenia:

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

dla miłośników chrzanu-chrzanowa terapia http//www.zdrowie.netbird.pl/?app=452

Polityka prywatności | Archiwum

Wszelkie prawa zastrzeżone © Przepisy Babci Stasi 2016.