Wspaniałe roladki schabowe

Składniki:

1 kg schabu bez kości
6 jajek
10-15 dag pieczarek,
olej do smażenia,
1 mała puszka kukurydzy (nie koniecznie)
1 cebula,
sól, pieprz do smaku
10-15 dag sera żółtego
bułka tarta do panierowania (około 2 szklanki)

Wykonanie:

Schab kroimy w grube plastry (około 10 porcji)
rozbijamy na cienkie kotlety, uważamy żeby nie narobić dziur w czasie rozbijania, następnie drobno pokrojone w kostki pieczarki przesmażamy z cebulą, dodajemy starty na dużych oczkach ser żółty i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wszystko razem mieszamy. 4 jajka gotujemy na twardo. Na rozbite plastry schabu kładziemy farsz, a następnie ćwiartkę ugotowanego na twardo jajka. Mocno zwijamy w roladkę (zewnętrzne boki mięsa zakładamy na farsz, aby w czasie smażenia nie wypłynął na zewnątrz).
2 surowe jajka rozmącić z solą i pieprzem. Przygotowane roladki panierujemy w jajku i bułce tartej, jak popularne kotlety schabowe i smażymy na złoty kolor.

Masz coś do powiedzenia:

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Polityka prywatności | Archiwum

Wszelkie prawa zastrzeżone © Przepisy Babci Stasi 2016.