Krokiety z pieczarkami

Ciasto naleśnikowe

Składniki:

25 dag mąki
1/2 litra słodkiego mleka
1/4 litra wody
2 jajka
sól (szczypta)

Wykonanie:

Jajka roztrzepać w mleku, dodać wodę, mąkę, sól. Wymieszać i usmażyć naleśniki.

Farsz z pieczarek

Składniki:

2 średnie cebule,
0,5kg pieczarek,
15 dag sera żółtego,
2 jajka,
sól i pieprz do smaku,
tłuszcz,
bułka tarta.

Wykonanie:

Pokroić cebulę drobno i zeszklić na tłuszczu . Dodać pieczarki starte na tarce o grubych otworach. Razem smażyć około 30 min.
Do przestudzonych pieczarek dodać ser żółty starty na tarce o grubych oczkach. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

Naleśniki smarować farszem, zwinąć w rulon, panierować w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Obsmażyć na tłuszczu.

2 Replies to “Krokiety z pieczarkami”

Skomentuj Anonymous Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *