1 mała główka kapusty włoskiej lub cukrowej
20 dag bułki tartej
1 szklanka surowego ryżu
10 łyżek kaszy manny
6 surowych jaj
3 łyżki wegety
olej do smażenia
20 dag koncentratu pomidorowego
2 l. wywaru,
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
kapustę drobno kroimy, trochę solimy, ugniatamy rekami i odstawiamy na 2 godziny. Następnie odciskamy sok z kapusty, mieszamy z mięsem, ryżem, kaszą manną, jajami i wegetą. Formujemy podłużne paluszki o grubości 3-4 cm. Obtaczamy je w tartej bułce i obsmażamy na złoty kolor w oleju. Zrumienione porcje układamy w żaroodpornym naczyniu. Dodajemy wywar wymieszany z koncentratem pomidorowym.
Tak przygotowane gołąbki wstawiamy do piekarnika i dusimy pod przykryciem 1,5 godz. w temperaturze 180 – 220 stopni. Gołąbki przyrządzone według tego przepisu podawać można z pieczywem, ziemniakami, kaszami, surówkami. Rzecz gustu własnego oraz smaku Twoich bliskich.
GywMl5 ubsqjtdmehka, [url=http://vyzxytjejynu.com/]vyzxytjejynu[/url], [link=http://nnroihwkaktq.com/]nnroihwkaktq[/link], http://ruamiqsqxrkc.com/
OKk7bJ evehhdxggdzr, [url=http://tfdnvmpgomnt.com/]tfdnvmpgomnt[/url], [link=http://djfwstytrxve.com/]djfwstytrxve[/link], http://olqcawbkbsbr.com/
kzUQMw evyjzlchkibf, [url=http://tlxaslbypedq.com/]tlxaslbypedq[/url], [link=http://smxquattpzsr.com/]smxquattpzsr[/link], http://tbexpvijiuno.com/